Κοτόπουλο Γεμιστό με Φρέσκο Πιπεριά, Κρεμμύδι και Σπανάκι

Κοτόπουλο Γεμιστό με Φρέσκο Πιπεριά, Κρεμμύδι και Σπανάκι

Είδα αυτή τη συνταγή στο TikTok.. Με τους αλγόριθμους που μου δίνουν έμπνευση για φαγητό είναι πραγματικό πράγμα. Χρειαζόμαστε όλοι νέους τρόπους για να αναβαθμίσουμε το παλιό κοτόπουλο στήθος και αυτό ήταν υγιές, νόστιμο και σχετικά ελάχιστη προσπάθεια!

Για 2 Άτομα
2 x Κοτόπουλα Στήθη (κόψτε τα στη μέση σχεδόν όλο το δρόμο δημιουργώντας ένα μικρό “τσεπάκι”)
1 x σακούλα σπανάκι
3/4 του ποτηριού του @philadelphia_uki light 180g
1 x κόκκινη πιπεριά
2 x φρέσκα κρεμμύδια
Σκόνη σκόρδου
Ιταλική μπαχαρική
Πάπρικα
Αλάτι & Πιπέρι
Ελαιόλαδο/ @frylighthq

Συγκρότηση –
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί ψησίματος με λαδόκολλα. Κρατήστε έτοιμη μια χαμηλή κατσαρόλα με λίγο λάδι. Νιφάδιστε λεπτά την κόκκινη πιπεριά και τα κρεμμύδια.
2. Ρίξτε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα για να μαραθεί/στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφού μαραθεί, στρίψτε, στρίψτε, στρίψτε το νερό. Φυσικά περιμένετε, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς, αλλά θα πρέπει να συρρικνωθεί περίπου κατά το μισό μόλις βγει το νερό. Αφού βγει, τοποθετήστε το σε έναν τακτικό πάγκο και ψιλοκόψτε το.
4. Σε ένα μπολ, βάλτε τη Φιλαδέλφεια, ψιλοκομένη πιπεριά και κρεμμύδια και προσθέστε το σπανάκι σας. Ρίξτε λίγη σκόνη σκόρδο και λίγη μπαχαρική Ιταλίας (πιθανόν 1/2 κ.γ. από κάθε μία) και ανακατέψτε!
5. Με το στήθος κοτόπουλου σας, κόψτε το για να δημιουργήσετε μια “τσέπη” (να μην πατήσετε μέχρι το τέλος!). Ρίξτε λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο/fry light παντού.
6. Κουτάλι μέσα! Θα πείτε ότι είναι περισσότερο γέμιση από ό,τι χρειάζεστε αλλά ποτέ δεν υπάρχει αρκετή γέμιση, σωστά.
7. Κρατήστε την κατσαρόλα σας ωραία και ζεστή και χρησιμοποιώντας προμήθεις, ψήστε το κοτόπουλο από και τις δύο πλευρές. Μην ανησυχείτε αν η γέμιση ξεχειλίζει, απλά κουτάλιαστε την ξανά μέσα.
8. Τοποθετήστε τα στο ταψί ψησίματος στο φούρνο για 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κοτόπουλο στήθος σας και θα είναι έτοιμα!
9. Σερβίρετε μαζί με πουρέ πατάτας, πράσα, ρύζι.. ό,τι σας κέφιαρε!