Γιοζά Ντόνμπουρι

Γιοζά Ντόνμπουρι

Ντόνμπουρι = πολυτελής ιαπωνικό μπολ με ρύζι. Προσπαθώντας να ανακατέψουμε και να τελειώσουμε την αγορά μας από το κινέζικο σούπερ μάρκετ φυσικά. Τώρα (εκτός από το να προσπαθούμε να μαγειρέψουμε το tofu/που δεν λειτούργησε.. αυτό είναι για την επόμενη φορά) και η γρήγορη αντικατάστασή μας με τις Γιοζά μας ΧΡΥΣΟΔΙΣΚΟΥΣ – αυτό το δείπνο ήταν τόσο νόστιμο και χρειάστηκε ελάχιστη προσπάθεια. Έτσι οι γιοζά (κοτόπουλο και λαχανικά 5 λεπτά στο τηγάνι και έτοιμα), φρέσκο ρύζι με μαύρους σπόρους σουσαμιού, λίγο kimchi (ναι είμαστε εμμονή), σαλάτα με αγγούρι – αυτό ήταν κάτι καινούριο για εμάς, και τραγανά κρεμμύδια για να τελειώσουν. Όλα σερβίρονται με σάλτσα satay φυστικοβούτυρου με μίσο – πολύ νόστιμο.

Σαλάτα με αγγούρι
Αυτό ήταν ένα καινούριο για εμάς και τόσο απλό. Χρησιμοποιώντας ένα ξυλογραφίστρα, λιώνουμε λεπτά ένα αγγούρι (εμείς κάναμε τη μισή ποσότητα) και στη συνέχεια πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Όταν το αφήσουμε, στέκουμε αυτό το νερό και προσθέτουμε λίγο ξύδι σούσι και λευκούς ψημένους σπόρους σουσαμιού. Πολύ καλό!

Σάλτσα Satay Φυστικοβούτυρου με Miso
Ανακατέψτε μαζί 1 κ.σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο @pipandnut για εμάς, 3 κ.σ. σόγια σως, 1 κ.σ. ζεστό νερό, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.γ. πάστα μίσο, 1 κ.γ. ξινό/μήλου ξύδι και ανακατέψτε. Ρίξτε όλο πάνω σε εκείνο το ρύζι για να απορροφηθεί!