Αλατισμένη Σοκολατένια Μους

Αλατισμένη Σοκολατένια Μους

Νόστιμο. Ανάλαφρο. Απολαυστικό.. ξέρεις αυτό το είδος επιδόρπιου; ΤΟΣΟ ΑΦΡΑΤΟ. Αγαπημένο στην οικογένεια (συνήθως χρησιμοποιώντας σοκολάτα Terrys σοκολατένια πορτοκάλι..) αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μπωλ από αυτό. Ξανά, ελάχιστη προσπάθεια πραγματικά – είναι πολύ πιο απλό από ό,τι νομίζετε! Αυτό εξυπηρετεί περίπου 8 μερίδες ή 6 μεγάλες.

Γάλα Εβαπορέ μεγάλο κουτί – βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία μέρα/λίγες ώρες πριν έτσι ώστε να είναι παγωμένο!
3 x μεγάλα ασπράδια αυγών
200γρ. Σκούρη σοκολάτα
180γρ. Φρέσκια σοκολάτα
300ml Κρέμα διπλής
2 x Φύλλα ζελατίνης
Μια πρέζα αλάτι

Συναρμολόγηση –
1. Ετοιμάστε τα μπωλ! Θα χτυπήσετε τα πάντα και μετά θα τα προσθέσετε όλα μαζί. Βάλτε τα δύο φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
2. Χωρίστε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε τα σε σκληρή κορυφή.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα σας μέχρι να φτάσει σε μεσαία κορυφή.
4. Λιώστε τη σοκολάτα σας στον εστία ή το φούρνο μικροκυμάτων.
5. Σε ένα τηγάνι, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης και ζεστάνετε μέχρι να λιώσουν. Ρίξτε λίγο εβαπορέ γάλα εδώ για να εξασφαλίσετε ότι είναι όλα ενσωματωμένα και δεν κολλάνε στον πάτο του τηγανιού.
6. Τέλος, χτυπήστε το εντατικά το εβαπορέ γάλα σας.
7. Προσθέστε τη σοκολάτα σας στο εβαπορέ γαλα και ανακατέψτε με το μίξερ σας. Ρίξτε τη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά σε αυτό το σημείο.
8. Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα σας και αναδιπλώστε. Όταν όλα ενσωματωθούν, κάντε το ίδιο και αναδιπλώστε τα ασπράδια σας. Δοκιμάστε και βάλτε το αλάτι σας σε αυτό το σημείο.
9. ΤΕΛΟΣ. Πόσο εύκολο είναι αυτό! Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να πήξει και μετά απολαύστε. Σερβίρετε με μερικά τριμμένα κομμάτια σοκολάτας αν νιώθετε πολύ φανταχτεροί!